Üdvözlöm honlapomon!

1971-ben születtem Székesfehérváron, ahol ma is tevékenykedem.

A régi dolgokra, az antik bútor remekekre, mesterművekre mindig nagyfokú csodálattal, vonzódással és érdeklődéssel tekintettem.

Az idő múlásával egyre elfogódottabban és mindinkább tudatosabban „ástam bele magam” e mesterség számomra titokzatos és vonzó világába. 

Munkámat mind a mai napig a régi mesteremberek iránt érzett nagyfokú szakmai elismeréssel és alázattal végzem.

„Ha egy-egy ilyen szép régi bútordarab mesélni tudna...!”

Hasonlóképpen ez az életszemlélet a fával – mint természetes és élő anyaggal – való viszonyomat, hozzáállásomat is meghatározza.

Számomra minden egyes munka kihívás és megmérettetés, egyfajta lenyomat.

Az alkotással és annak produktumával átléphetem korlátaimat, ami által a szépség és a rácsodálkozás örömérzését közvetíthetem az emberek felé.

A fafaragásnál és a bútorrestaurálásnál is minden munkafázist magam végzek, így – igény esetén – a megrendelőnek lehetősége van (élőben vagy fotódokumentáció útján) személyesen végigkövetni bútordarabja „újjá születésének” minden egyes mozzanatát. Ez nagy előny a „nagyüzemi sorozatgyártással” szemben!

Minden munkafolyamatot különös odafigyelés övez, ha a munka jellege megkívánja hagyományos anyagokkal és technológiákkal dolgozom.

A régi pompájukat visszanyert patinás bútorok mindig az adott művészeti korszakhoz és bútorstílus jegyekhez igazodva, – magas fokú szakmai kvalitás és hozzáértés mellett, a megrendelő ügyfél igényeit, kívánságait is szem előtt tartva – kerülnek ki műhelyemből.

Köszönöm megtisztelő érdeklődését!

Üdvözlettel:
Tóth Ágoston